Trump Media este ”o înşelătorie”, iar oamenii care cumpără acţiunile sale sunt ”proşti”, a declarat joi preşedintelui IAC şi Expedia, Barry Diller, într-o critică usturătoare a companiei de social media al cărei acţionar majoritar este fostul preşedinte Donald Trump, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să spun, este ridicol”, a spus Diller la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC, când a fost întrebat despre Trump Media.

”Compania nu are venituri. Este o înşelătorie, aşa cum este tot în care a fost implicat vreodată, un fel de escrocherie”, a spus el despre Trump.

O purtătoare de cuvânt a Trump Media a spus ca răspuns la comentariile lui Diller: "Nu este surprinzător să vedem adversarii înfocaţi ai lui Trump şi susţinătorii stângii să dea în clocot acum că Truth Social a devenit o companie publică care, şi astăzi, refuză să suprime exprimarea politică care contrazice narativele pe care doresc să le impună."

CNBC a cerut comentarii de la un purtător de cuvânt al lui Trump, care este candidatul republican la preşedinţie.

Când Trump Media a început să fie tranzacţionată la bursă săptămâna trecută cu ticker-ul DJT, preţul acţiunilor sale a crescut cu aproximativ 50%, până la aproape 80 de dolari pe unitate, înainte de a se stabiliza.

Joi dimineaţă, acţiunile Trump Media se vindeau cu aproape 47 de dolari pe unite. Acest preţ oferă companiei o capitalizare de piaţă uimitoare de 6,4 miliarde de dolari, în ciuda faptului că anul trecut a avut venituri de doar 4,1 milioane de dolari, iar afacerea sa se concentrează pe aplicaţia Truth Social, care are mult mai puţini utilizatori decât platformele importante de social media.

Trump Media a raportat luni că a avut pierderi nete de 58 de milioane de dolari în 2023.

Diller a comparat creşterea preţului Trump Media cu frenezia ”acţiunilor meme” din 2021, când preţul acţiunilor GameStop a urcat la aproape 500 USD pe acţiune şi acţiunile AMC Entertainment, o companie de cinematografe, au explodat la peste 700 de dolari pe unitate.

Acţiunile GameStop s-au vândut joi cu mai puţin de 12 USD pe unitate, iar acţiunile AMC la doar puţin peste 3 USD.

”Cred că sunt proşti”, a spus Diller când a fost întrebat de ce oamenii cumpără acţiunile companiei.

”Vreau să spun, cine ar cumpăra o companie care literalmente, ce are ea, venituri de 30 de dolari? Cine ar putea pune preţ pe asta?” întrebă Diller.

”Cumpără din alte motive, la fel cum au cumpărat cinematografe când nu existau afaceri cu teatre sau au cumpărat GameStop, indiferent. E o prostie. Chestii stupide.”.

Întrebat dacă Trump Media ar putea deveni vreodată o afacere mai mare decât este acum, în special dacă Trump va fi ales preşedinte la sfârşitul acestui an, Diller a răspuns categoric: ”Nu... nu. Uite, este interesant doar acum, pentru că este acolo şi îi distrează pe oameni. Sper că, dacă va fi ales, va juca doar golf patru ani”, a spus Diller.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.