Trezoreria Statelor Unite va împrumuta în cursul acestui trimestru suma record de aproape 3.000 de miliarde de dolari pentru a finanţa măsurile de susţinere a economiei în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anunţului Trezoreriei, suma  totală va fi de 2.999 de miliarde de dolari.

”Creşterea împrumuturilor...este determinată în primul rând de impactul epidemiei de COVID-19, inclusiv de cheltuielile produse de noua legislaţie pentru asistarea populaţiei şi a afacerilor, modificările fiscale, inclusiv amânarea plăţii impozitelor din perioada aprilie-iunie până în iulie şi creşterea  balanţei de numerar asumate pentru sfârşitul lunii iunie de către Trezzorerie”, a anunţat instituţia într-un comunicat.

Pe lângă aceste împrumuturi, Trezoreria mai anticipeză altele, de 677 de miliarde de dolari în trimestrul al treilea. Împrumuturile din primul trimestru s-au ridicat la 477 de miliarde de dolari.

Începând din 1 martie, datoria naţională a Statelor Unite a crescut cu 1.500 de miliarde de dolari, respectiv cu 6,4%, la 24.900 de miliarde de dolari.

Deficitul bugetar din primele şase luni ale anului fiscal, încheiat în martie, a totalizat 744 de miliarde de dolari, fiind pe cale să eclipseze cel mai mare deficit din istoria SUA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.