Cele mai multe rezervări pentru vacanţa de Paşte au fost făcute cu 38 de zile înainte de data sosirii, iar cele mai rezervate destinaţii de Paşte sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid, potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.ro. Preţul mediu pentru o familie (2 adulţi, 2 copii), pentru 2 nopţi de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru acelaşi pachet de cazare, dar la o cabană, preţul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sărbătoarea Paştelui este aşteptată şi în acest an cu entuziasm de către românii care se vor bucura cu această ocazie de o minivacanţă de patru zile, Vinerea Mare şi cea de a doua zi de Paşti (luni) fiind declarate zile libere de la stat. Din fericire, precipitaţiile vor fi reduse în Săptămâna Mare, însă vremea se va menţine noroasă în unele zone ale ţării, cu temperaturi medii de 10-15 grade Celsius, uşor mai scăzute în zonele montane şi depresionare. Însă acest aspect nu i-a împiedicat pe turişti să îşi facă planuri de călătorie şi să îşi dorească să exploreze mai mult destinaţiile din ţară, profitând de zilele libere. Potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.ro, trendul rezervărilor early booking s-a menţinut şi de Paşte. Cele mai multe rezervări de Paşte au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii, o dovadă în plus a faptului că, în turism, nu mai există incertitudinea din vremea pandemiei şi a războiului şi că românii au acum încredere să-şi planifice vacanţele din timp, pentru a beneficia de preţuri mai mici şi de varietatea disponibilităţilor la cazare”, arată platforma.

Conform Travelminit.ro, cele mai rezervate destinaţii de Paşte sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid. De asemenea, 46% dintre rezervările de Paşte au fost făcute în marile oraşe ale României, 13.38% dintre rezervări în staţiuni balneare, iar 16.78% la munte.

”Litoralul românesc, o destinaţie preferată în anii trecuţi pentru minivacanţa de Paşte, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe Travelminit.ro, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanţă la mare. Pe de altă parte, hotelierii sunt acum pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival, care va debuta cu ocazia sărbătorii de 1 Mai”, arată platforma.

Preţul mediu pentru o vacanţă de familie în perioada Paştelui diferă în funcţie de unitatea de cazare aleasă, dar şi de zonă. De exemplu, preţul mediu pentru o familie (2 adulţi, 2 copii), pentru 2 nopţi de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru acelaşi pachet de cazare, dar la o cabană, preţul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.

Potrivit Travelminit.ro, după tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paştelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39.57%). Urmează camerele de hotel (24.94% din rezervări), apartamentele (11.45% din rezervări), cabanele (6.46% din rezervări), iar restul procentelor se restituie între unităţile mici. În medie, rezervările de Paşte au fost făcute pentru două nopţi de cazare.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.