Eli Lilly a declarat marţi că tratamentul său de slăbire recent aprobat Zepbound este acum disponibil în farmaciile din SUA, servind ca o alternativă la medicamentele rivale pentru obezitate, cum ar fi Wegovy, care se confruntă cu probleme de aprovizionare, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zepbound este cel mai recent intrat pe piaţa în dezvoltare a medicamentelor pentru slăbit, despre care Wall Street se aşteaptă să crească la aproximativ 100 de miliarde de dolari până la sfârşitul deceniului.

Cererea mare pentru tratamente a dus la o penurie larg răspândită de Wegovy şi medicamentul pentru diabet Ozempic ale companiei Novo Nordisk, precum şi tratamentul pentru diabet Mounjaro  al Eli Lilly, ceea ce a determinat companiile să-şi intensifice producţia.

Aceste probleme de aprovizionare oferă Zepbound, care conţine acelaşi ingredient activ ca Mounjaro, o oportunitate de a capta cotă de piaţă.

Eli Lilly a mai spus într-un comunicat că programul său comercial de carduri de economii, care îşi propune să extindă accesul la Zepbound, este acum disponibil pacienţilor cu reţetă.

În cadrul programului, pacienţii a căror asigurare de sănătate acoperă Zepbound pot plăti până la 25 de dolari pentru o reţetă pe una sau trei luni pentru injecţia săptămânală.

Cei a căror asigurare nu acoperă Zepbound pot plăti până la 550 de dolari pentru o reţetă pe o lună - aproximativ jumătate din preţul de listă al medicamentului.

Tot marţi, Eli Lilly a spus că Zepbound a fost adăugat la formularul preferat, sau lista de medicamente acoperite, a unei companii majore de beneficii pentru medicamente, Cigna.

Zepbound va fi adăugat la formularele comerciale ale afacerii Cigna de îngrijire a sănătăţii pe 15 decembrie, potrivit Eli Lilly.

”Disponibilitatea Zepbound în farmaciile din SUA este primul pas, dar trebuie să lucrăm mână în mână cu angajatorii, guvernele şi partenerii din industria sănătăţii pentru a elimina barierele şi a pune Zepbound la dispoziţia celor care au nevoie de el”, a spus Rhonda Pacheco, vicepreşedintele Eli Lilly. pentru diabet şi obezitate, într-o declaraţie.

Zepbound este o injecţie administrată o dată pe săptămână. Doza trebuie crescută pe o perioadă de patru până la 20 de săptămâni, pentru a atinge dimensiunile ţintă de doză de 5, 10 sau 15 miligrame pe săptămână.

Medicamentul funcţionează prin activarea a doi hormoni produşi în mod natural în organism: peptida 1 asemănătoare glucagonului, cunoscută sub numele de GLP-1, şi polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză sau GIP.

Se spune că această combinaţie încetineşte golirea stomacului, făcând oamenii să se simtă plini pentru mai mult timp şi suprimând pofta de mâncare prin încetinirea semnalelor de foame în creier.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.