Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunţat, joi, că Parlamentul European (PE) a aprobat măsurile protecţioniste ale statelor din Vestul Europei, care vor afecta transportul rutier inclusiv din România, şi a cerut preşedinţiei române a Consiliului UE să nu iniţieze procedura de trialog privind Pachetul Mobilitate 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul European a aprobat, cu o majoritate de voturi, cele trei dosare controversate ale Pachetului Mobilitate 1 cuprinzând măsurile protecţioniste ale alianţei rutiere a statelor Vest-Europene, potrivit transportatorilor.

Cele trei măsuri prevăd aplicarea directivei detaşării la transporturile Rutiere, revizuirea regulamentului privind timpii de conducere şi de odihnă ai şoferilor profesionişti şi modificarea regulamentului privind accesul la profesie şi a regulamentului privind accesul la piaţa de transport rutier de marfă.

UNTRR solicită preşedinţiei române a Consiliului UE să nu iniţieze procedura de trialog privind Pachetul Mobilitate 1, întrucât ar afecta transportului rutier de mărfuri din România.

”Solicităm eurodeputaţilor români să conteste măsurile de procedură ale Parlamentului European prin care a fost posibilă aprobarea celor 3 dosare controversate ale Pachetului Mobilitate 1. Solicităm autorităţilor române să aplice imediat măsuri administrative care să asigure reciprocitatea tratamentului aplicat în prezent de statele din Europa de Vest transportatorilor români”, se arată în comunicat.

UNTRR a reamintit că măsurile cuprinse în pachet au fost realizate pe fondul protecţionismului în creştere al statelor membre din Vestul UE, reunite în cadrul Alianţei Rutiere, iar transportatorii români şi est-europeni vor fi cei mai afectaţi de măsurile propuse, care vor conduce la o creştere semnificativă a costurilor lor de operare şi la restricţionarea transporturilor rutiere internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.