Traficul rutier pe podul de la Agigea este oprit până în 25 mai, pentru lucrări care vizează cablurile de susţinere şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului, Canalul Dunăre-Marea Neagră putând fi traversat în această perioadă pe Podul Apolodor, aflat la o distanţă suplimentară de doar 2,8 kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia pe podul de la Agigea - DN39, judeţul Constanţa - a fost închisă, începând de duminică noapte, de la ora 00.00.

”Măsura este în vigoare, potrivit informaţiilor obţinute de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai 2017 şi are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi într-un termen cât mai scurt”, precizează sursa citată.

Închiderea totală a traficului pe pod este necesară pentru tensionarea finală a cablurilor, înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului.

În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă suplimentară de doar 2,8 kilometri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN 39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

De asemenea, până în 19 mai, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se execută lucrări la carosabil în zona localităţii Perişoru (judeţul Călăraşi), între kilometrii 111+600 şi 119+800 de metri. Din acest motiv, circulaţia rutieră în zona lucrărilor este deviată de pe un sens pe celălalt - în perioada 3-10 mai, autovehiculele sunt deviate de pe sensul către Constanţa pe sensul spre Bucureşti, iar în perioada 10-19 mai, autovehiculele vor fi deviate de pe sensul către Capitală pe sensul opus.

Şi în judeţul Vâlcea, până în 20 iunie, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 200+615 şi 201+265 de metri (între Călimăneşti şi Brezoi), se execută lucrări la viaductul Cârligu Mic. Circulaţia se desfăşoară pe o bandă, alternativ. Excepţie va face perioada 1-5 iunie 2017, când restricţiile vor fi ridicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.