Traficul feroviar este întrerupt între staţiile Căciulaţi şi Baloteşti, după ce un tren a lovit o autocisternă miercuri dimineaţă la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Tunari, a anunţat CFR Călători, care a schimbat ruta unei curse Galaţi-Bucureşti şi a anulat trenul care merge de la Bucureşti la Slobozia Veche.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru trenurile Regio 7033, 8122, 11072 şi 7002 se asigură transbordare cu mijloace auto între staţiile Căciulaţi şi Baloteşti.

Trenul IR 1774 Galaţi - Făurei - Urziceni - Bucureşti Nord circulă pe ruta ocolitoare Galaţi - Făurei - Buzău - Bucureşti Nord, iar cursa R 8121 Bucureşti Nord - Urziceni - Slobozia Veche a fost anulată.

Compania precizează că, în funcţie de momentul redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă, mai sunt posibile şi alte modificări în graficele de circulaţie.

"Asemenea incidente cu mijloace auto ai căror şoferi nu respectă regulile nu sunt puţine. Tragem un semnal de alarmă şi facem apel către toţi conducatorii auto să respecte avertizările/regulile de traversare la trecerile la nivel cu calea ferată şi să acorde importanţa şi atenţia cuvenită acestora", a declarat într-un comunicat Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători.

El a atras atenţia că vieţile şoferilor şi ale pasagerilor auto, dar şi cele ale călătorilor din tren depind de respectarea regulilor de circulaţie.

Un tren Regio cu aproximativ 100 de persoane a intrat în coliziune miercuri dimineaţă cu o cisternă încărcată cu GPL în localitatea ilfoveană Dimieni, circulaţia pe şoseaua de centură a Capitalei fiind oprită la kilometrul 25 în dreptul localităţii Tunari din cauza accidentului.

Mecanicul trenului a fost rănit, iar locomotiva avariată, dar călătorii nu s-au aflat în pericol, fiind preluaţi o parte către aeroport, iar alţii către Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.