Acţiunile Volvo Cars au scăzut cu până la 14% vineri dimineaţă, după ce compania-mamă Zhejiang Geely Holding Group a început vânzarea a aproximativ 100 de milioane de titluri ale producătorului suedez de automobile, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile Volvo au închis sesiunea în declin cu 11%, după ce acestea au redus unele pierderi.

Preţul acţiunilor a scăzut cu până la 14% mai devreme în cursul zilei şi a atins un minim record, potrivit datelor Reuters.

Acţiunile Volvo au scăzut cu 25% în acest an.

Geely a declarat, vineri, într-un comunicat, că va vinde noi acţiuni Volvo, ceea ce este în conformitate cu strategia sa pe termen lung. Compania a spus că mişcarea a fost concepută pentru a creşte lichiditatea Volvo şi pentru ”a oferi mai multe oportunităţi de a genera valoare durabilă pe termen lung pentru investitorii instituţionali şi de retail”.

Geely va deţine în continuare 78,7% din acţiunile Volvo după vânzare, se arată în comunicat. Geely deţinea anterior aproximativ 82% din Volvo, ceea ce arată că acţiunile vândute reprezintă peste 3% din total.

Acţiunile au fost vândute cu o reducere semnificativă, iar vânzarea a totalizat aproximativ 350 de milioane de dolari, a raportat Reuters.

”În calitate de acţionar majoritar, rămânem fermi în angajamentul nostru de a continua sprijinirea Volvo Cars în transformarea sa spre a deveni un producător de maşini complet electrice şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm această poveste de succes la nivel global”, a declarat Daniel Donghui Li, CEO al Geely Holding Group, în comunicatul publicat vineri.

Geely nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a CNBC. Un purtător de cuvânt al Volvo Cars a direcţionat CNBC către Geely când i-a fost solicitat un comentariu.

Geely, care a fost fondată de magnatul chinez Li Shufu, care este încă preşedintele său, a achiziţionat Volvo Cars în 2010. Portofoliul companiei include o gamă largă de mărci de automobile la nivel mondial, cum ar fi gigantul de maşini electrice Polestar şi Smart, precum şi Volvo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.