Producătorul de bere Timişoreana a anunţat joi că donează 1 milion de lei către Crucea Roşie Română pentru achiziţionarea de echipamente urgente şi necesare pentru spitalele din România, ca parte a iniţiativei naţionale de strângere de fonduri #separaţidarîmpreună, menită să sprijine necesităţile urgente ale sistemului medical din România în lupta împotriva Coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca parte a iniţiativei naţionale de strângere de fonduri #separaţidarîmpreună, menită să sprijine necesităţile urgente ale sistemului medical din România în lupta împotriva Coronavirus, Timişoreana face primul pas şi donează 1.000.000 de lei către Crucea Roşie Română pentru achiziţionarea de echipamente urgente şi necesare pentru spitalele din România", a anunţat compania într-un comunicat.

Toţi românii care doresc să îi ajute pe semenii care au nevoie, se pot alătura iniţiativei donând echivalentul a 2 euro prin SMS la numărul 8827, cu textul: DONEZ.

Crucea Roşie precizează că va folosi aceste donaţii pentru achiziţionarea de echipamente urgente şi extrem de necesare spitalelor din România, acolo unde sunt trataţi românii afectaţi de noul tip de Coronavirus.

"Trăim cu toţii vremuri cu adevărat unice, cu multe necunoscute şi multe temeri, însă acum este nevoie să fim alături unii de ceilalţi, chiar dacă trebuie să păstrăm distanţa socială. Este nevoie de multă empatie, de umanitate, de solidaritate şi tocmai de aceea, Timişoreana a lansat această iniţiativă de strângere de fonduri #separaţidarîmpreună, alături de Crucea Roşie Română", anunţă compania.

Toti cei care vor să se alăture iniţiativei, găsesc informaţiile despre strângerea de fonduri pe platforma dedicată acesteia, www.separatidarimpreuna.ro, şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BereTimisoreana, care vor fi actualizate constant cu informaţii despre evoluţia donaţiilor şi a iniţiativei.

„România şi românii au nevoie unii de alţii acum, mai mult ca oricând. Suntem cu toţii parte din aceeaşi umanitate şi este datoria noastră, a tuturor, să ne implicăm activ. De 300 de ani, Timişoreana face parte din viaţa românilor, şi ne dorim să le fim alături şi în aceste momente. Chiar dacă în această perioadă suntem separaţi, putem fi împreună. Este nevoie de sprijinul, mai mic sau mai mare, al cât mai multora dintre noi, deoarece oricine poate ajuta în demersul #separaţidarîmpreună”, a declarat Dragoş Constantinescu, preşedinte Ursus Breweries, deţinătoarea mărcii Timişoreana.

Reprezentanţii Crucii Roşii spun că eforturile personalului medical român sunt uriaşe.

„Ne bucurăm că împreună cu Timişoreana am demarat această iniţiativă comună de a oferi încă un sprijin tuturor românilor afectaţi şi adevăraţilor eroi din sistemul medical care luptă în fiecare moment pentru salvarea de vieţi omeneşti. Eforturile personalului medical român sunt uriaşe, aşa că este esenţial ca în această perioadă să fim cât mai mulţi, uniţi şi alături de ei, pentru că doar împreună putem să depăşim aceste momente dificile”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Roşie Română.

Fabricată încă de la 1718, berea Timişoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.