TikTok intenţionează să înceapă să eticheteze imaginile şi videoclipurile încărcate în serviciul său de partajare video care au fost generate folosind inteligenţa artificială, folosind un filigran digital cunoscut sub numele de acreditări de conţinut, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cercetătorii şi-au exprimat îngrijorarea că conţinutul generat de inteligenţa artificială ar putea fi folosit pentru a interfera cu alegerile din SUA din această toamnă, iar TikTok se afla deja într-un grup de 20 de companii de tehnologie care la începutul acestui an au semnat un acord prin care se angajau să lupte împotriva lui.

Compania etichetează deja conţinutul generat de AI realizat cu instrumente din interiorul aplicaţiei, dar cea mai recentă mişcare ar aplica o etichetă videoclipurilor şi imaginilor generate în afara serviciului.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Avem, de asemenea, politici care interzic AI realistă care nu este etichetată, aşa că dacă pe platformă apare AI realistă (conţinut generat), atunci o vom elimina ca încălcare a regulilor comunităţii”, a afirmat Adam Presser, şeful pentru operaţiuni şi încredere şi siguranţă la TikTok, într-un interviu.

Tehnologia Content Credentials a fost condusă de Coalition for Content Provenance and Authenticity, un grup co-fondat de Adobe, Microsoft şi alte companii, dar este deschisă pentru alte companii. A fost deja adoptată de creatorul ChatGPT, OpenAI.

YouTube, deţinut de Google, parte a grupului Alphabet, şi Meta Platforms, care deţine Instagram şi Facebook, au spus, de asemenea, că intenţionează să folosească acreditările de conţinut.

Pentru ca sistemul să funcţioneze, atât producătorul instrumentului AI generativ folosit pentru a crea conţinut, cât şi platforma utilizată pentru a distribui conţinutul trebuie să fie de acord să folosească standardul din industrie.

Când o persoană foloseşte instrumentul Dall-E al OpenAI pentru a genera o imagine, de exemplu, OpenAI ataşează un filigran la imaginea rezultată şi adaugă date în fişier care pot indica ulterior dacă a fost modificat. Dacă acea imagine marcată este apoi încărcată pe TikTok, va fi etichetată automat ca fiind generată de AI.

TikTok, care este deţinută de compania chineză ByteDance, are 170 de milioane de utilizatori în SUA, care a adoptat recent o lege care impune ByteDance să cedeze TikTok sau se va confrunta cu o interdicţie.

TikTok şi ByteDance au apelat la justiţie pentru a bloca legea, argumentând că aceasta încalcă primul amendament al constituţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.