Platforma socială care a devenit celebră datorită formatului vertical de clipuri scurte, ar putea oferi în curând şi un mod de vizionare pe orizontală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr redus de utilizatori TikTok au descoperit o nouă funcţie, care este în prezent testată de compania chineză şi care facilitează vizionarea pe orizontală a clipurilor video.

În formatul actual, pagina clipurilor dreptunghiulare include un buton pentru Full Screen. Apăsând acest buton, utilizatorul poate apoi roti telefonul pentru viziona clipul pe orizontală.

Vizionarea pe orizontală foloseşte mai eficient ecranul telefonului în cazul clipurilor care au fost filmate cu aparate video tradiţionale sau cu telefoane ţinute pe orizontală.

TikTok ar putea simplifica şi mai mult această facilitate înainte de lansarea oficială, permiţând trecerea la modul orizontal de vizionare prin simpla rotire a telefonului, fără a mai fi nevoie de apăsarea vreunui buton - aşa cum funcţionează şi alte aplicaţii de video.

Modul orizontal nu este doar o funcţionalitate care serveşte experienţei utilizatorilor, este o mutare clară pe teritoriul YouTube, asta după alte mutări similare, precum creşterea duratei maxime a clipurilor la 10 minute.

YouTube, la rândul lui, a copiat funcţionalitatea TikTok prin secţiunea Shorts, în care afişează deja reclame, al căror venit va fi împărţit cu creatorii de conţinut.

Rămâne de văzut când va lansa TikTok vizionarea pe orizontală pentru toţi utilizatorii şi ce formă va îmbrăca aceasta în momentul lansării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.