Aplicaţia de conţinut video scurt TikTok a declarat duminică că a mobilizat imediat resurse şi personal pentru a contracara ura şi dezinformarea apărute după atacul grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul industriei UE, Thierry Breton, a dat joi TikTok un termen de 24 de ore pentru a detalia măsurile luate pentru a contracara răspândirea dezinformarii legate de conflictul din Orientul Mijlociu. De asemenea, a deschis o anchetă asupra platformei X, fosta Twitter, a lui Elon Musk.

TikTok a enumerat într-un comunicat acţiunile pe care le-a întreprins, deşi a refuzat să spună cum i-a răspuns în mod specific lui Breton.

”TikTok se opune terorismului. Suntem şocaţi şi înspăimântaţi de actele oribile de teroare din Israel de săptămâna trecută. Suntem, de asemenea, profund întristaţi de intensificarea crizei umanitare care se desfăşoară în Gaza”, a spus TikTok.

TikTok, deţinută de firma chineză ByteDance, a declarat că acţiunile sale includ înfiinţarea unui centru de comandă, îmbunătăţirea sistemelor sale automate de detectare pentru a elimina conţinutul grafic şi violent şi adăugarea mai multor moderatori care vorbesc arabă şi ebraică.

De asemenea, a eliminat conţinut care atacă sau îşi bate joc de victime ale violenţei sau incită la violenţă, a adăugat restricţii privind eligibilitatea pentru funcţia de difuzare în direct şi a cooperat cu agenţiile de aplicare a legii şi a interacţionat cu experţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.