Thomson Reuters va cumpăra Imagen, o companie de gestionare a activelor de conţinut digital, la un preţ nedezvăluit, pentru a-şi extinde activitatea de agenţie către noi clienţi, a anunţat miercuri compania de ştiri şi informaţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagen cu sediul în Marea Britanie, care deţine platforma de distribuţie video Screenocean, operează biblioteci de conţinut digital pentru companii de sport, media şi afaceri, inclusiv fotbalul din Premier League şi Major League Baseball.

Imagen va deveni parte a diviziei Reuters News.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Achiziţia face parte dintr-un plan de a servi mai mulţi clienţi, pe măsură ce îşi extind afacerile de streaming video.

”Convingerea noastră este că afacerea noastră de agenţie trebuie să evolueze pentru a fi o livrare de conţinut (afacere) bazată pe tehnologie”, a spus preşedintele Reuters Paul Bascobert, într-un interviu.

”Odată cu preluarea Imagen, clienţii vor avea capacitatea de a adăuga fără probleme servicii de gestionare a activelor media pentru a stoca, manipula, permite, distribui şi monetiza tot conţinutul lor vizual”, a adăugat Bascobert într-un comunicat.

Reuters deserveşte în prezent clienţii agenţiei prin Reuters Connect, care este o piaţă de conţinut business-to-business care acordă licenţe pentru text, imagini şi videoclipuri Reuters, precum şi ştiri şi conţinut de la alţi peste 70 de furnizori, printre care BBC, USA Today şi CCTV din China.

Acordul este al doilea anunţat în această săptămână. Luni, Thomson Reuters a declarat că a fost de acord să cumpere Casetext, o companie AI cu sediul în California, care ajută profesioniştii din domeniul juridic să efectueze cercetări, analize şi să pregătească documente folosind AI generativă, tranzacţia fiind de 650 de milioane de dolari.

Thomson Reuters a declarat că a alocat 10 miliarde de dolari pentru achiziţii şi aproximativ 100 de milioane de dolari pe an în investiţii în capabilităţi AI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.