Thomson Reuters a încheiat un acord pentru cumpărarea Casetext, o companie startup din domeniul juridic care deţine un asistent de inteligenţă artificială pentru profesioniştii în drept, într-o tranzacţie de 650 de milioane de dolari, în numerar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul financiar al Thomson Reuters, Michael Eastwood, a declarat luna trecută că compania plănuieşte să cheltuie aproximativ 100 de milioane de dolari pe an pentru a investi în inteligenţa artificială (AI), buget care va fi separat de bugetul pentru fuziuni şi achiziţii al companiei de ştiri şi informaţii, de aproximativ 10 miliarde de dolari, de acum până în 2025.

Unul dintre produsele cheie ale Casetext este CoCounsel, un asistent juridic AI lansat în 2023 şi alimentat de GPT-4, care oferă revizuire a documentelor, memorii de cercetare juridică, pregătirea depoziţiilor şi analiza contractului, în câteva minute, a spus Thomson Reuters într-un comunicat.

Casetext a primit acces timpuriu la modelul de limbaj mare GPT-4 al OpenAI, permiţându-i să dezvolte soluţii cu noua tehnologie şi să perfecţioneze cazurile de utilizare pentru profesioniştii din domeniul juridic, a adăugat acesta.

Casetext, cu sediul în California, are 104 angajaţi, iar clienţii săi includ peste 10.000 de firme de avocatură şi departamente juridice corporative.

Achiziţia Casetext este un alt pas către aducerea de soluţii generative de inteligenţă artificială clienţilor, a declarat Steve Hasker, preşedinte şi CEO al Thomson Reuters.

 AI generativă este un tip de inteligenţă artificială care generează conţinut sau date noi,k ca răspuns la o solicitare sau o întrebare a unui utilizator. Acordul este aşteptat să se încheie în a doua jumătate a anului 2023, sub rezerva aprobărilor de reglementare specificate şi a condiţiilor obişnuite de finalizare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.