Statul Texas a intentat un proces împotriva Google, parte a grupului Alphabet, pentru că ar fi colectat date biometrice de la milioane de texani fără a obţine acordul corespunzător al acestora, a anunţat joi biroul procurorului general într-un comunicat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea spune că legislaţia din Texas interzice de mai bine de un deceniu companiilor să colecteze feţele oamenilor, vocile sau alte date biometrice fără să solicite în avans consimţământul informat al acestora.

”Sfidând în mod flagrant această lege, Google a colectat, cel puţin din 2015, date biometrice de la nenumăraţi texani şi le-a folosit chipurile şi vocile pentru a servi scopurilor comerciale ale Google. Într-adevăr, în tot statul, texanii de zi cu zi au devenit vaci de bani fără să vrea, care sunt mulse de Google pentru profit”, se spune în plângere.

Colectarea a avut loc prin produse precum Google Photos, Google Assistant şi Nest Hub Max, se arată în comunicat.

Google a declarat că va lupta împotriva procesului, spunând că utilizatorii serviciilor au opţiunea de a dezactiva funcţia de colectare biometrică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.