Tesla a redus miercuri preţurile maşinilor sale Model S şi Model X aflate în stocuri în China, deoarece compania caută să crească vânzările pe fondul concurenţei în creştere pe una dintre pieţele sale cheie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Model X este vândut la 836.900 de yuani chinezi (114.677 dolari), în scădere faţă de preţul anterior de 898.900 de yuani, a spus Tesla într-o postare pe platforma chineză de microblogging Weibo.

Modelul S este acum oferit la 754.900 yuani, preţ redus de la 808.900 de yuani.

Producătorul de maşini electrice, condus de miliardarul Elon Musk, făcuse deja o nouă rundă de reduceri de preţ săptămâna aceasta pentru Modelul Y şi Modelul 3 din China.

În SUA, Tesla a lansat versiuni mai ieftine ale vehiculelor Model S şi Model X, care nu sunt versiuni noi, a căror autonomie este limitată de software.

Tesla continuă să se concentreze pe câştigarea cotei de piaţă şi creşterea vânzărilor de maşini în detrimentul marjelor.

În rezultatele trimestriale din iunie, compania a raportat marje operaţionale de 9,6% - cele mai scăzute din ultimele cinci trimestre.

Continuarea reducerilor îi preocupă pe investitori, care se tem că marjele se pot eroda prea mult.

Acţiunile Tesla au scăzut în tranzacţiile de dimineaţă de miercuri, după ce au coborât marţi cu aproape 3%.

Reducerile de preţuri ale Tesla au provocat temeri de un război al preţurilor pe piaţa chineză, care ar putea afecta jucătorii mai mici.

Acţiunile producătorilor chinezi de vehicule electrice chineze Xpeng , Nio şi Li Auto au fost toate mai scăzute în tranzacţiile din SUA.

Preţurile mai scăzute ale vehiculelor vin în timp ce economia chineză se luptă să-şi recapete o poziţie stabilă după ce a ieşit dintr-o perioadă de restricţii stricte legate de Covid-19, consumatorii fiind încă precauţi la cheltuieli.

Tesla a vândut în iulie 64.285 de vehicule electrice fabricate în China, în scădere cu 31% faţă de luna precedentă, potrivit Asociaţiei pentru Autoturisme din China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.