Tesla a redus preţul software-ului său de asistenţă pentru şofer Full Self-Driving (FSD) la 8.000 de dolari, de la 12.000 de dolari, în Statele Unite, în timp ce CEO-ul Elon Musk îşi concentrează atenţia pe tehnologia de conducere autonomă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk pariază că tehnologia va deveni o sursă importantă de venituri pentru cel mai valoros producător de automobile din lume. Dar de ani de zile nu a reuşit să atingă obiectivul de a oferi vehicule autonome, tehnologia sa fiind aflată sub un control de reglementare şi legal din ce în ce mai mare.

Musk a declarat la începutul acestei luni că Tesla îşi va prezenta robotaxiul pe 8 august, după ce Reuters a relatat că Tesla a abandonat proiectul unei maşini de serie ieftine, în favoarea robotaxiului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit site-ului web al Tesla, clienţii pot plăti acum 8.000 USD pentru funcţia FSD sau se pot abona pentru a o folosi pentru 99 USD pe lună.

Tesla a redus recent preţul abonamentul lunar din SUA pentru această funcţie de la 199 USD, oferind în acelaşi timp fiecărui client Tesla o lună de abonament gratuit la acest software.

De asemenea, Tesla a redus preţurile pentru gama sa de autovehicule, pe pieţele majore.

Confruntându-se cu vânzările în scădere şi cu intensificarea războiului preţurilor pentru vehiculele electrice, Tesla a redus preţurile cu aproape 2.000 de dolari în gama sa din China, în conformitate cu reducerile de preţuri din Statele Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.