Producătorul de vehicule electrice Tesla recheamă aproape 200.000 de maşini din SUA din cauza ”instabilităţii software” care împiedică afişarea imaginii camerei retrovizoare, potrivit Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia americană a declarat într-o actualizare de rechemare publicată pe site-ul său web că Tesla recheamă anumite vehicule Model S, X şi Y din 2023, echipate cu sistemul 4.0 complet autonom, sistemul software de conducere autonomă al companiei, din cauza erorii software.

Numărul de maşini afectate de rechemare este de 199.575, a spus NHTSA. Numărul de referinţă al Tesla pentru retragere este SB-24-00-002, iar clienţii care au întrebări sunt sfătuiţi să discute cu serviciile pentru clienţi ale companiei.

Compania a lansat deja o actualizare de software over-the-air gratuit pentru proprietari, pentru a remedia problema, a spus NHTSA, iar proprietarii urmează să fie notificaţi prin poştă cu privire la rechemare, începând cu 22 martie.

O rechemare are loc în cazul în care un producător de maşini găseşte o potenţială problemă de siguranţă la un vehicul.

Producătorii de automobile oferă de obicei reparaţii gratuite pentru aceste probleme, iar clienţii sunt informaţi prin scrisoare sau alte comunicări cu clienţii.

Cea mai recentă rechemare a Tesla urmează unei alte rechemări record de luna trecută, când producătorul auto a rechemat 2 milioane de vehicule Tesla din cauza unui sistem defect, care era conceput pentru a se asigura că şoferii sunt atenţi atunci când folosesc funcţia Autopilot.

Campania a venit după o serie de accidente mortale care au implicat software-ul Autopilot al Tesla, care au fost investigate de NHTSA.

Măsura urmează, de asemenea, unei perspective financiare sumbre publicată de Tesla la începutul acestei săptămâni.

Producătorul auto a declarat miercuri că creşterea volumului vânzării vehiculelor sale din 2024 ”ar putea fi considerabil mai mică” decât nivelul anului trecut, în timp ce lucrează pentru lansarea ”vehiculului  său de generaţie următoare”, în Texas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.