Un juriu din Indiana a constatat că producătorul de vehicule electrice Tesla şi unul dintre angajaţii săi au fost parţial răspunzători într-un accident din 2017 între un camion Ford deţinut de companie şi o motocicletă, care l-a lăsat pe motociclist cu o amputare parţială, desfigurare permanentă şi o leziune cerebrală traumatică, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tesla şi angajatul, Kyle Kaszuba, trebuie să plătească victimei, Christopher Dugan, daune de mai mult de 42 de milioane de dolari, a declarat un juriu din comitatul Marion, într-un verdict de miercuri.

Juriul a constatat că Dugan a fost responsabil în proporţie de 30% pentru accident, reducând daunele de la 60 de milioane de dolari la 42 de milioane de dolari.

Se pare că avocaţii lui Dugan solicitaseră o sumă de 191 de milioane de dolari.

Accidentul a avut loc în timp ce Kaszuba conducea un vehicul Ford din 2014 deţinut de Tesla, fie cu permisiunea Tesla, fie în timp ce lucra în calitatea sa de angajat Tesla, a susţinut Dugan în plângerea sa iniţială. Dugan ieşise dintr-o benzinărie din Indianapolis şi se afla ”pe banda de circulaţie din dreapta” când Kaszuba, care conducea camionul Ford Super Duty deţinut de Tesla, a condus ”neglijent” vehiculul pe două benzi de trafic, în timp ce încerca să întoarcă într-o parcare din apropierea benzinăriei, conform plângerii.

Kaszuba ar fi lovit camionul în motocicleta lui Dugan, aruncându-l pe Dugan de pe motocicletă şi provocându-i răni devastatoare, ”un rezultat direct al neglijenţei inculpaţilor, Tesla, Inc. şi Kyle Kaszuba”, conform plângerii.

Avocaţii Tesla de la Quinn Emanuel au susţinut că Kaszuba nu a fost neglijent în acţiunile sale şi că Dugan se afla în urma unui vehicul, ceea ce a făcut ca angajatul Tesla să-l vadă, potrivit Courtroom View Network.

Un avocat al lui Dugan, Nick Rowley, a susţinut că Kaszuba se grăbea să se apuce de muncă, potrivit CVN.

Benzinăria de lângă locul unde s-a produs accidentul este situată chiar în afara unei rampe către I-465, şoseaua de centură care înconjoară Indianapolis.

Tesla nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.