Tesla a obţinut un profit net de peste 1 miliard de dolari în trimestrul al doilea, de 10 ori mai mare faţă de anul trecut, şi venituri de 11,96 de miliarde de dolari, peste estimările analiştilor, de 11,30 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima oară când profitul net al producătorului american de automobile electrice depăşeşte pragul de 1 miliard de dolari.

În urmă cu un an, profitul net a fost de 104 milioan de dolari.

Veniturile aduse de automobile au fost de 10,21 miliarde de dolari.

Tesla a anunţat anterior că în trimestrul încheiat pe 30 iunie a livrat 201.250 de vehicule electrice şi a produs 206.421 de vehicule.

Compania a mai raportat venituri de 801 milioane de dolari din afacerile cu energie, care includ panouri solare şi sisteme de stocare a energiei pentru locuinşe, companii şi firme de utilităţi, l creştere de 60% faţă de trimestrul anterior.

Rezervele de numerar ale Tesla au scăzut cu circa 5% faţă de trimestrul precedent, la 16,23 miliarde de dolari, declinul fiind determinat de datoria netă şi rambursări financiare de 1,6 miliarde de dolari, compensate parţial de un flux de capital liber de 619 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.