Tesla a livrat un număr record de 241.300 de automobile electrice în trimestrul trei, depăşit estimările de pe Wall Street după ce directorul general Elon Musk a cerut angajaţilor ”să facă eforturi” pentru a respecta ţintele de producţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiştii anticipau că producătorul de maşini electrice val ivra 229.142 de vehicule, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Tesla a suportat criza cipurilor mai bine decât alţi constructori auto, livrările sale de vehicule crescând cu 20% în intervalul iulie-septembrie, faţă de un record anterior realizat în trimestrul doi, marcând a şasea creşterea trimestrială consecutivă.

În China, creşterea exporturilor în Europa şi introducerea automobilului mai ieftin Model Y au contribuit la creşterea producţiei Tesla, potrivit analiştilor.

Tesla a mai anunţat că a livrat 232.025 de maşini compacte Model 3 şi SUV-uri Model Y şi 9.275 de maşini Model S şi Model X.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.