Tesla a livrat un număr record de 310.048 de vehicule electrice în primul trimestru, dar acesta a fost totuşi sub aşteptările analiştilor, de 317.000 de unităţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a produs în primele trei luni ale anului 305.407 vehicule.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, Tesla a livrat 184.800 de vehicule şi a produs 180.388 de unităţi.

Compania a deschis recent o nouă fabrică în Brandenburg, Germania, şi a organizat ceremonia de inaugurare pe 22 martie.

Tesla intenţionează, de asemenea, să organizeze o mare deschidere şi un eveniment ”cyber rodeo” pe 7 aprilie, la o altă fabrică nouă de asamblare de vehicule în care se construieşte la Austin, Texas.

Tesla şi-a mutat oficial sediul la Austin începând cu 1 decembrie, dar încă operează prima sa fabrică de maşini electrice în Fremont, California.

La nivel global, operaţiunile Tesla în trimestrul care s-a încheiat pe 31 martie au fost afectate de o creştere a numărului de cazuri de Covid-19 şi de noile restricţii de sănătate din China, care au dus la opriri temporare ale producţiei la fabrica sa din Shanghai.

În trimestrul patru, Tesla a livrat 308.600 de vehicule electrice, marcând un record pentru companie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.