Tesla a construit primul său Cybertruck, la uzina sa de vehicule electrice din Austin, Texas, după doi ani de întârzieri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a prezentat camionul în 2019, când designerul vehiculului a spart geamurile din ”sticlă blindată”, care se presupunea că nu se sparg.

Compania a amânat de atunci începerea producţiei, iar Musk a citat anul trecut lipsa de componente drept motiv pentru a împinge lansarea Cybertruck în 2023.

La adunare a acţionarilor din luna mai, Musk a spus că Tesla ar dori să producă un sfert de milion de Cybertrucks pe an, în funcţie de cerere.

Lansarea Cybertruck va oferi Tesla un vehicul electric într-unul dintre cele mai profitabile segmente ale pieţei americane şi un concurent al pickup-urilor electrice ale Ford Motor şi Rivian Automotive, ambele modele fiind lansate deja în număr încă limitat.

Reuters a relatat anul trecut că Tesla îşi propune să înceapă producţia de masă a Cybertruck la sfârşitul anului 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.