Producătorul de structuri metalice TeraSteel, parte din grupul Teraplast, unul dintre principalii producători de materiale de construcţii şi instalaţii din România, estimează un avans de 23,2% a afacerilor în acest an, până la 154,9 milioane lei, pe fondul creşterii portofoliului de clienţi, a anunţat miercuri compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Evoluţia estimată pentru 2017 va fi susţinută de creşterea portofoliului de clienţi, atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa externă. Mizăm, de asemenea, şi pe creşterea ponderii vânzărilor de structuri zincate, o linie de business al cărei start a fost dat în 2013”, a declarat preşedintele consiliului de administraţie Teraplast, Dorel Goia, în cadrul comunicatului.

Totodată, acesta a subliniat că deschiderea noilor axe de finanţare pentru agricultură, dar şi a celor din cadrul Programului Operaţional de Creştere a Competitivităţii Economice (POS-CCE), reprezintă alte argumente în favoarea unor previziuni pozitive pentru acest an prin majorarea livrărilor de panouri termoizolante, în special pe segmentul agricol.

“România are nevoie de dezvoltarea infrastructurii de depozitare în agricultură, mai ales că, din punct de vedere al spaţiilor logistice, suntem deficitari faţă de celelalte ţări din Uniunea Europeană. Avem în plan ca în urmatoarele luni să dezvoltăm noi produse, în parteneriat cu furnizorii noştri strategici, produse cu care sa putem concura gamele premium ale celor mai importanţi producători de panouri sandwich la nivel mondial”, a spus Goia.

Creşterea previzionată pentru acest an ar fi determinată şi de achiziţia realizată în prima jumătate a acestui an de către Teraplast a producătorului de panouri sandwich din Serbia, Interlemind, pentru suma de 4,3 milioane de euro. Fabrica achiziţionată are o capacitate de producţie similară celei a subsidiarei TeraSteel, de 2,2 milioane mp/an.

Anul trecut, TeraSteel a livrat produse pentru o parte din magazinele Dedeman, centrul logistic Penny Bacău şi Mega Mall Bucureşti. Compania mai are şi o capacitate anuală de peste 6.000 tone în fabrica de structuri zincate.

Grupul Teraplast a obţinut în 2016 o cifră de afaceri consolidată de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei şi un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul 2017 grupul şi-a propus o cifră de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei şi o EBITDA de 63,3 milioane lei.

Grupul include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (nouă denumire a Plastsistem, din ianuarie 2017), subsidiara TeraGlass, subsidiara Teraplast Logistic şi Politub (entitate controlată în comun sub formă de asociere în participaţie). Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.