Preşedintele Comisiei pentru buget din Senat, Eugen Teodorovici, desemnat de PSD pentru funcţia de ministru al Finanţelor, a afirmat că deciziile pe care le va lua în calitate de ministru vor fi bine argumentate şi discutate cu toate părţile implicate, în contextul în care a existat o lipsă de comunicare la nivelul Executivului şi a Parlamenului, şi s-a declarat împotriva introducerii pedepsei cu închisoarea pentru angajatorii care nu-şi achită la timp obligaţiile fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când argumentele se impun, decizia urmează. Voi lua măsurile care se justifică. Când am avut argumente, la nivelul Senatului, comisia de buget-finanţe, am avut punctul meu de vedere. (...) Poate că a fost o lipsă de comunicare şi din partea Executivului, şi din partea Parlamentului. O comunicare mai bună va duce la soluţii mai bune”, a afirmat Teodorovici.

Teodorovici a spus că nu este de acord cu măsura prin care Guvernul vrea să introducă pedeapsa cu închisoarea pentru angajatorii care nu-şi achită la timp obligaţiile fiscale.

”Vreau să imprim la nivelul administraţiei fiscale o abordare cât mai deschisă, cât mai proactivă”, a susţinut Teodorovici.

Ministrul desemnat consideră că Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este un proiect care va avea rezultate bune.

”Dacă va prinde contur, va aduce multe lucruri bune. E o discuţie la nivelul Comisiei Europene, e nevoie de anumite avize pentru acest concept. În alte ţări, el există. Vom discuta şi cu alte state care au un astfel de mecanism de finanţare”, a afirmat Teodorovici.

FSDI va cuprinde 27 de participaţii minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare estimată la circa 10 miliarde euro.

Teodorovici, care a fost ministru de Finanţe în 2015, în Guvernul Ponta, a criticat, în ultimele luni, unele măsuri fiscale anunţate de actualul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, inclusiv impozitul de 1% pe cifra de afaceri, şi a cerut eliminarea Declaraţiei 600.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.