Persoanele aflate în concediu maternal ar putea să plătească în prezent contribuţii mai mari din cauza ultimelor modificări legislative, dar instituţiile implicate discută şi vor găsi o soluţie pentru aceste cazuri, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după discuţiile din Comisia de buget finanţe din Senat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt câteva astfel de spete. Şi astăzi, la Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, Casa de Pensii, Casa de Asigurări Sociale, (…) se discută astfel încât probabil joi să venim cu o propunere de modificare, astfel încât şi aceste situaţii să fie acoperite", a afirmat Teodorovici.

Ministrul a dat asigurări că vor fi luate măsuri astfel încât nimeni să nu piardă în urma aplicării modificărilor legislative prin plata contribuţiilor sociale.

”Important este ca oamenii să nu piardă. Asta este cel mai important. Noi,ca principiu, de la asta plecăm. După care, va fi decisă forma de act normativ care trebuie adoptată în acest sens”, a spus ministrul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.