Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, spune că susţine schimbarea legislaţiei, astfel încât Guvernul să poată acorda ”peste cadrul legal existent”, facilităţi suplimentare unor firme care fac investiţii foarte mari în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent, vineri, în judeţul Prahova, la un forum de afaceri româno-italian, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, în discursul ţinut în faţa oamenilor de afaceri, că îşi doreşte ca România să devină un ”paradis investiţional”, atât pentru firme din Europa, cât şi din afara acestui continent.

Teodorovici a afirmat că îşi doreşte modificarea contextului legislativ şi administrativ ”în sensul de reformă” pentru atragerea investitorilor.

„Vreau să ne concentrăm, ca şi Guvern, în a modifica ce avem ca şi cadru, de la legislaţie la administraţie, în sensul de reformă.  (...) Cred că ar trebui schimbată legislaţia astfel încât pentru investiţii mari, mari, extrem de importante, Guvernul să poată decide peste cadrul legal existent acordarea de facilităţi suplimentare tocmai pentru a decide acel investitor ca acel proiect să se facă România şi nu Polonia sau în altă ţară. Dacă nu ne mişcăm foarte repede şi nu suntem activi suficient, atunci investiţiile pleacă în alte state şi aceste exemple sunt foarte multe la număr, această bâlbâială de multe ori în a acorda anumite facilităţi unor investitori foarte mari face ca decizia să se ia în direcţia unei alte ţări” a afirmat Teodorovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.