Veniturile grupului Telekom România, care reuneşte fostele companii Romtelecom şi Cosmote, au scăzut anul trecut cu 1,3%, faţă de anul anterior, până la 972 milioane de euro, în contextul scăderii numărului de clienţi al Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote), potrivit raportului publicat de Deutsche Telekom, acţionarul indirect al grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivel de grup, EBITDA (profitul operaţional, calculat înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) ajustat a fost anul trecut de 166 milioane euro, în scădere cu 5,1% faţă de anul anterior.

În ultimul trimestru din 2017, Telekom Romania Mobile Communications a înregistrat venituri totale de 139,5 milioane euro, în creştere cu 14,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în principal datorită veniturilor mai mari generate de segmentul de abonamente şi de veniturile mai ridicate din vânzarea de echipamente, potrivit companiei.

”Veniturile din servicii au crescut cu 13,1%, la 83,5 milioane euro. Baza totală de clienţi Telekom Romania Mobile a fost de 4,7 milioane, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal din cauza eliminării SIM-urilor prepaid inactive. Segmentul postpaid a reprezentat 34,5% din baza totală de clienţi”, se arată în comunicat.

În ultimul trimestru din 2017, veniturile Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) au scăzut cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 160,3 milioane euro, în principal din cauza tendinţei de scădere a veniturilor generate de serviciile de voce fixă. Totuşi, în anul 2017, veniturile au crescut uşor cu 0,9%, la 607,7 milioane euro, potrivit companiei.

Principalii competitori ai companiei, pe piaţa din România, sunt Orange, Vodafone şi Digi Mobil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.