Telefonica Deutschland a selectat miercuri Nokia şi Huawei pentru construcţia reţelei sale de securitate 5G, dorind ca lucrările să progreseze chiar dacă guvernul german nu a finalizat încă reglementările referitoare la securitate care vor trebui respectate de furnizorii de echipamente de telecomunicaţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia luată de divizia germană a operatorului spaniol Telefonica survine pe fondul discuţiilor aprinse din Germania dacă ar trebuie să ţină sau nu cont de avertismentele Statelor Unite potrivit cărora echipamentele de telecomunicaţii ale Huawei implică riscuri serioase de securitate, iar grupul chinez ar trebui exclus din infrastrucutra de importanţă majoră.

Telefonica Deutschland a mai anunţat că a redus dividendele aferente anului 2019 cu 37%, pentru a da prioritate investiţiilor în reţele, în urma unor reduceri asemănătoare anunţate de companiile concurente Deutsche Telekom şi Vodafone.

Telefonica Deutschland, care îşi desfăşoară activitatea sub brandul O2, este unul dintre puţinii operatori de telecomunicaţii europeni care au selectat Huawei drept furnizor pentru reţeua 5G, după anunţul făcut de compania elveţiană Sunrise, a cărei reţea 5G a fost pusă în funcţiune în acest an.

Berlinul oreşte să înăsprească certificarea tehnică şi supravegherea guvernanţei furnizorilor, în timp ce parlamentarii analizează încă dacă să introducă o supraveghere parlamentară suplimentară.

Ceilalţi doi operatori de telefonie mobilă din Germania, liderul de piaţă Deutsche Telekom şi Vodafone, sunt clienţi ai Huawei, dar nu au confirmat încă public dacă vor colabora cu grupul chinez pentru construcţia reţelelor 5G.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.