Tata Group urmează să înceapă asamblarea iPhone-urilor Apple în India, după ce grupul Wistron a aprobat vânzarea unităţii sale de producţie din India către conglomeratul Tata, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O companie a grupului Tata va începe să producă iPhone-uri în India pentru pieţele interne şi globale, a anunţat ministrul adjunct pentru Tehnologia Informaţiei Rajeev Chandrasekhar, pe platforma de socializare X.

Consiliul de administraţie al Wistron a aprobat vânzarea Wistron InfoComm Manufacturing India Private Limited către Tata Electronics Private Limited, pentru o valoare estimată la 125 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al furnizorului din Taiwan, preluată de ministru.

Wistron nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Apple a prezentat India drept următorul său mare motor de creştere, deoarece încearcă să mute o parte din producţie din China.

Gigantul tehnologic a început asamblarea iPhone-urilor în India cu Wistron, în 2017, înainte de a se extinde prin contracte cu firme precum Foxconn şi Pegatron.

În decembrie 2020, fabrica Wistron din Narasapura, din statul Karnataka, a fost forţată să se închidă timp de trei luni după ce muncitorii au distrus proprietăţi, în timpul protestelor pentru neplata salariilor, provocând pierderi de milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.