Compania aeriană Tarom anunţă că a luat măsuri pentru a opera zborurile conform planului şi pentru a evita eventuale întârzieri ale acestora, în contextul grevei organizate de personalul de curăţenie şi manipulare a bagajelor, programată pentru vineri între orele 13.00 şi 15.00, şi le recomandă pasagerilor să ajungă în timp util la aeroport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru a preîntâmpina disconfortul generat de această acţiune, compania a luat măsurile necesare pentru operarea, conform planului de zbor, a curselor programate în intervalul 13.00-15.00, şi pentru a evita eventualele întârzieri",  se arată într-un comunicat al Tarom.

Compania le recomandă pasagerilor să se prezinte în timp util la aeroport, ţinând cont de greva agentului de handling de pe aeroportul Otopeni.

Cei aproape 500 de angajaţi ai GlobeGround România, compania care oferă servicii de curăţenie, încărcare şi descărcare bagaje, întocmire acte şi manevrare autovehicule pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, vor declanşa vineri, între orele 13.00-15.00, o grevă de avertisment din cauza salariilor prea mici şi a condiţiilor prea grele de lucru, a declarat pentru News.ro liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc.

În ultimul an şi jumătate, circa 150 de angajaţi ai GlobeGround România au părăsit compania din cauza salariilor prea mici.

Angajaţii care nu lucrează între orele 13.00 şi 15.00 vor protesta în parcarea aeroportului, iar ceilalţi vor rămâne la locurile de muncă, dar vor întrerupe lucrul.

Activitatea aeroportului nu ar trebui să aibă de suferit în mod semnificativ, companiile luându-şi din timp măsuri de prevenire, a declarat pentru News.ro un reprezentant al aeroportului.

”Companiile ştiau din timp de această grevă, aşa că şi-au luat măsurile necesare. Dacă vor exista întârzieri în livrarea bagajelor, acestea vor fi mici”, a explicat reprezentantul aeroportului.

Greva a fost anunţată de miercuri, 18 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.