OpenAI intenţionează să introducă actualizări software majore pentru dezvoltatori, luna viitoare, pentru a face mai ieftină şi mai rapidă construirea de aplicaţii software bazate pe modelele sale de inteligenţă artificială, deoarece producătorul ChatGPT încearcă să atragă mai multe companii să-şi folosească tehnologia, au declarat pentru Reuters surse informate despre aceste planuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualizările includ creşterea capacităţii de stocare la instrumentele sale de dezvoltare pentru utilizarea modelelor AI.

Acest lucru ar putea reduce, teoretic, costurile pentru producătorii de aplicaţii de până la 20 de ori, abordând o preocupare majoră pentru partenerii al căror cost de utilizare a modelelor puternice OpenAI ar putea creşte rapid, în timp ce încearcă să construiască afaceri durabile prin dezvoltarea şi vânzarea de software AI.

Compania intenţionează, de asemenea, să dezvăluie noi instrumente, cum ar fi capabilităţile de viziune, care vor permite dezvoltatorilor să construiască aplicaţii cu capacitatea de a analiza imagini şi de a le descrie, cu posibile cazuri de utilizare în domenii de la divertisment la medicină.

Noile caracteristici marchează ambiţia companiei de a se extinde dincolo de senzaţia consumatorului într-una care oferă şi o platformă de dezvoltator de succes, aşa cum şi-a imaginat directorul general Sam Altman.

Compania a muncit într-o relativă obscuritate în afara industriei tehnologice, ca organizaţie non-profit co-fondată de Elon Musk şi Altman în 2015.

Musk nu deţine în prezent o participaţie în companie.

Noile funcţii sunt de aşteptat să fie lansate la prima conferinţă pentru dezvoltatori OpenAI din San Francisco, pe 6 noiembrie, au spus sursele.

Acestea sunt concepute pentru a încuraja companiile să folosească tehnologia OpenAI, pentru a construi chatbot-uri şi agenţi autonomi bazaţi pe inteligenţă artificială, care pot îndeplini sarcini fără intervenţia umană, au spus sursele, care au cerut să nu fie numite pentru a discuta despre planurile private ale companiei.

OpenAI a refuzat să comenteze.

Compania a apărut pe scena în noiembrie anul trecut, când a lansat ChatGPT, atrăgând sute de milioane de oameni să încerce chatbotul care răspunde la întrebări şi comenzi în moduri asemănătoare oamenilor, transformându-l într-una dintre aplicaţiile de consum cu cea mai rapidă creştere din lume.

OpenAI are mari speranţe în creşterea vânzărilor.

După cum a scris pentru prima dată Reuters în decembrie anul trecut, directorii OpenAI se aşteptau să închidă anul acesta cu venituri de 200 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari până în 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.