Departamentul Enerrgiei din Statele Unite va vinde pe 17 decembrie 18 milioane de barili de petrol din rezervele strategice, în cadrul unui plan anunţat anterior pentru reducerea preţurilor benzinei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţurile petrolului au crescut uşor vineri, iar săptămâna aceasta au înregistrat cea mai mare creştere după sfârşitul lunii august, încrederea pieţei fiind susţinută de atenuarea îngrijorărilor legate de posibilul impact asupra cererii de carburanţi şi a creşterii economiei mondiale avut de varianta micron a noului coronavirus.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut vineri cu 1%, la 75,15 dolari pe baril. Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 1%, la 71,67 dolari pe baril.

Administraţia Biden a anunţat luna trecută că va elibera circa 50 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice, în coordonare cu alte state consumatoare, între care China, India şi Coreea de Sud, pentru a combatere creşterea costurilor carburanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.