Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA examinează cu atenţie comunicările interne ale CEO-ului OpenAI, Sam Altman, ca parte a unei investigaţii pentru a stabili dacă investitorii companiei au fost induşi în eroare, a informat miercuri Wall Street Journal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare a solicitat înregistrări interne de la actualii şi foştii oficiali şi directori ai creatoarei ChatGPT şi a trimis o citaţie companiei în decembrie, se arată în articol, citând persoane care cunosc problema.

Investigaţia a urmat deciziei fostului consiliu OpenAI, din noiembrie, de a-l demite pe Altman din funcţia de CEO şi de a-l înlătura din consiliu.

Consiliul de administraţie al startupului non-profit de la acea vreme a declarat că ”a concluzionat că nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul de administraţie, împiedicând capacitatea acestuia de a-şi exercita responsabilităţile”.

WSJ a spus că unele surse au descris investigaţia ca un răspuns previzibil la afirmaţia fostului consiliu în declaraţia sa din noiembrie.

Articolul a adăugat, citând o sursă, că SEC nu a indicat nicio declaraţie sau comunicare specifică a lui Altman pe care să le considere înşelătoare.

Altman a revenit ca CEO la doar câteva zile după înlăturare, OpenAI dezvăluind şi un nou consiliu, cu fostul co-CEO Salesforce, Bret Taylor, ca preşedinte.

Oficialii SEC din New York au cerut ca unii directori superiori ai OpenAI să păstreze documentele interne în timp ce conduc investigaţia, a raportat WSJ.

Ancheta intervine în timp ce Altman este implicat în discuţii pentru a strânge miliarde de dolari pentru o afacere cu cipuri.

OpenAI a încheiat recent, de asemenea, un acord care evaluează compania susţinută de Microsoft la 80 de miliarde de dolari sau mai mult, a relatat New York Times la începutul acestei luni.

SEC a refuzat să comenteze posibila investigaţie, în timp ce OpenAI şi Microsoft nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.