Negocierile comerciale dintre SUA şi China trebuie să se încheie cu succes până pe 1 martie, sau vor fi impuse noi tarife, a declarat duminică Reprezentantul pentru Comerţ al Statelor Unite, Robert Lighthizer, acesta clarificând că este ”un termen ferm”, după o săptămână de confuzie între preşedintele Donald Trump şi consilierii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pieţele globale sunt îngrijorate de conflictul dintre cele mai mare două economii ale lumii, provocat de surplusul comercial uriaş al Chinei în relaţiile cu Statele Unite şi de acuzaţiile americane potrivit cărora China fură proprietate intelectuală şi tehnologie.

”În ceea ce mă priveşte este un termen ferm. În discuţiile cu preşedintele Statelor Unite, acesta nu vorbeşte despre depăşirea lunii martie”, a afirmat Lighthizer în emisiunea ”În faţa naţiunii” de la CBS.

Lighthizer a spus că investitorii pot fi siguri că, dacă poate fi încheiat un acord care să asigure protejarea tehnologiei americane şi un acces mai mare pe piaţă, preşedintele doreşte un astfel de acord.

Preşedintele Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping au convenit în urmă cu o săptămână un armistiţiu care amână majorarea tarifelor americane de la 10% la 25%, pentru importuri din China de 200 de miliarde de dolari, care ar fi urmat să fie aplicată de la 1 ianuarie.

Cu toate acestea, arestarea directorului financiar al grupului chinez Huawei Technologies a agitat pieţele financiare, pe fondul temerilor că ar putea amplifica războiul comercial.

Ministrul chinez de Externe a contestat duminică arestarea, la ambasadorul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.