Reprezentanta pentru Comerţ a SUA, Katherine Tai, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de India cu privire la o nouă măsură a naţiunii asiatice care impune licenţe pentru importul de laptopuri, tablete şi computere personale, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intervenţia lui Tai vine pe fondul îngrijorărilor că regimul de licenţiere ar putea afecta livrările Apple şi Dell şi ar putea forţa firmele să stimuleze producţia locală.

”Ea a remarcat că au existat părţi interesate care aveau nevoie de o oportunitate de a revizui şi de a oferi informaţii pentru a se asigura că politica, dacă este implementată, nu are un impact negativ asupra exporturilor SUA către India”, conform declaraţiei SUA emise după ce Tai s-a întâlnit cu ministrul pentru Comerţ al Indiei, Piyush Goyal, pe 26 august.

Tai a fost în India pentru a se alătura reuniunii miniştrilor comerţului din G20 ,de săptămâna trecută, în statul vestic Rajasthan.

Noul regim de licenţiere al Indiei, care urmează să intre în vigoare la 1 noiembrie, urmăreşte ”să asigure că hardware-ul şi sistemele de încredere” pătrund în ţară.

De asemenea, încearcă să reducă dependenţa de importuri, să stimuleze producţia locală şi, în parte, să abordeze dezechilibrul comercial al ţării cu China, potrivit unui oficial guvernamental indian.

India şi SUA vor continua, de asemenea, discuţiile pentru a găsi o soluţie la singura dispută bilaterală dintre cele două naţiuni la Organizaţia Mondială a Comerţului, care implică măsuri ale New Delhi cu privire la anumite importuri agricole în ţară, potrivit comunicatului. Alte şase dispute au fost rezolvate reciproc la începutul acestui an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.