Angajaţii din mediul privat au beneficiat de salarii mai mari cu 5% şi de bonusuri crescute cu 12% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Smartree Workforce Index, o analiză realizată de Smartree, unul dintre liderii din România pe piaţa de externalizare a proceselor de HR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salariile medii din sectorul privat au crescut, astfel, cu 5% ȋn perioada ianuarie-septembrie 2017, faţă de acelaşi interval din 2016. Creşterea a fost în principal susţinută de majorarea salariului minim brut pe economie de la începutul anului, care s-a reflectat în evoluţia pozitivă a salariilor”, se arată în comunicat.

Distribuţia creşterii a fost inegală, raportat la cele trei trimestre, cu o creştere medie de 12% în primul trimestru al anului comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, 2% în cel de-al doilea trimestru şi menţinerea valorilor medii salariale în trimestrul al treilea.

”Deşi salariile au rămas constante în al treilea trimestru, bonusurile au crescut cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, ceea ce implicit înseamnă venituri mai mari pentru angajaţii români”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte primele nouă luni ale lui 2017, valoarea bonusurilor oferite de companii a crescut cu 12%. De asemenea, şi numărul angajărilor s-a majorat, ȋn medie, cu 13% ȋn această perioadă, pe fondul unui cadru macroeconomic favorabil şi a creşterii economice ȋnregistrate ȋn prima parte a anului.

”Distribuţia pe cele trei trimestre arată creşteri de peste 10% a numărului de angajări în fiecare trimestru. Potrivit datelor Smartree, industriile în care s-au raportat cele mai multe angajări sunt in domeniile: pharma, echipamente medicale, telecomunicaţii, dezvoltare aplicaţii software sau producţie componente auto”, se arată în comunicat.

“Dinamismul pieţei muncii s-a păstrat şi în trimestrul 3 al anului, chiar daca acest interval de timp a coincis cu perioada concediilor. Angajatorii au continuat să recruteze masiv, iar creşterea angajărilor în acest interval de timp se înscrie într-o prognoză de angajare pozitivă pentru perioada următoare. Cu alte cuvinte, angajatorii din România vor spori numărul de angajaţi ca parte a planurilor de dezvoltare organizaţională”, a adăugat directorul general al Smartree, Adrian Stanciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.