Peste 80% din românii care au mâncat în restaurantele de tip fast food sunt satisfăcuţi de gustul, calitatea şi prospeţimea produselor, însă 30% dintre clienţi sunt nemulţumiţi de faptul că angajaţii acestor restaurante sunt nepoliticoşi, se arată într-un studiu efectuat anul trecut de compania austriacă specializată în domeniul relaţiilor cu clienţii 4Service Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiul a fost efectuat în România în perioada iunie-decembrie 2016, folosind un eşantion de 151 de cumpărători care au efectuat vizite de tip mystery shopping.

Cercetarea arată că 36% dintre români sunt nemulţumiţi de promtitudinea cu care răspund angajaţii. În acelaşi timp aproape jumătate dintre respondenţi (46%) sunt deranjaţi de timpul îndelungat de reacţie al personalului în ceea ce priveşte preluarea comenzii, pregătirea şi livrarea comenzii sau aducerea notei de plată.

Analiza mai arată că angajaţii sunt mai puţin manieraţi în faţa femeilor. O treime dintre acestea au considerat că angajaţii fast food-urilor nu cunosc bunele maniere.

În schimb, tinerii se plâng cel mai mult de promptitudinea personalului. Aproape jumătate dintre ei au avut cel puţin o remarcă de făcut în această privinţă. Mai exact, 46% dintre tinerii sub 25 de ani se declară nemulţumiţi în ceea ce priveşte rapiditatea cu care sunt serviţi.

Cele mai multe plângeri vin, însă, din partea tinerelor sub 25 de ani. Nu mai puţin de 60% dintre ele au avut probleme legate de promptitudinea angajaţilor, care nu ar da dovadă de bunăvoinţă dacă un client nu ştie ce să aleagă din meniu.

De serviciile foarte lente se plâng şi 14% dintre clienţii de peste 46 de ani.

37% dintre respondenţi ar recomanda un restaurant de tip fast food, 34% nu ar avea nicio problemă să încerce şi alte localuri de acest fel, iar 29% spun că nu ar face o asemenea recomandare prietenilor sau familiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.