Doar 28% dintre angajaţii români se declară mulţumiţi de beneficiile extrasalariale oferite de firma la care lucrează, arată un sondaj publicat miercuri de site-ul de recrutare eJobs, care mai arată că salariaţii îşi doresc cel mai mult să beneficieze de cursuri de dezvoltare profesională sau de abonamente medicale la clinici private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul a fost realizat în perioada 26 aprilie - 27 iunie 2017, pe un eşantion de 1.150 de angajaţi, toţi activi profesional în prezent, dintre care 20% ocupând poziţii de management şi 76% având studii superioare.

Domeniile de activitate cu cea mai mare pondere în rândul respondenţilor sunt vânzări, IT, inginerie şi construcţii. Cele mai populare cinci beneficii oferite în acest moment de către angajatori, potrivit studiului eJobs, sunt abonamentele medicale la clinici private (56%), programul flexibil de lucru (53%), cursurile de dezvoltare personală (43%), tichete valorice sau reduceri la parteneri agreaţi (33%) şi facilităţi sportive şi de recreere (31%).

Pentru angajaţi însă, topul beneficiilor considerate ca fiind foarte importante este puţin diferit: 82% dintre respondenţi consideră obligatoriu ca angajatorul să le ofere cursuri de dezvoltare profesională, 78% abonamente medicale la clinici private, 62% cred că programul flexibil este esenţial, 50% se aşteaptă să beneficieze şi de facilităţi sportive şi de recreere, iar pentru 44% obligatorii sunt şi cursurile de dezvoltare personală. 

“(…)Pe lângă tichete de masă, abonamente la clinici private, în ultima perioadă au prins tot mai mult teren beneficiile ce ţin de un echilibru între viaţa personală şi cea profesională. Aici intră abonamente la activităţi sportive şi de relaxare, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă, reduceri la restaurante, tarife speciale la anumite hoteluri sau evenimente”, a declarat directorul de vânzări din cadrul eJobs Group, Bogdan Badea.

Doar 29% dintre participanţii la sondajul eJobs spun că angajatorul le oferă gratuit abonamente pentru săli de sport sau activităţi sportive, ca parte a pachetului de beneficii extra salariale, în timp ce 71% dintre angajaţi beneficiază doar de o reducere. O mare parte (37%) dintre cei care beneficiază de un abonament la o sală de sport, oferit de către angajator, au fost la sală măcar o dată pe săptămână în ultimele 3 luni, în timp ce 28% dintre aceştia susţin că merg regulat la sală - de două sau chiar trei ori pe săptămână. În cazul în care compania nu ar mai subvenţiona pachetul de sport şi recreere, 22% dintre angajaţi nu ar fi dispuşi să plătească singuri, 29% ar cheltui maximum 100 de lei pe lună, iar 40% ar aloca lunar între 100 şi 200 de lei pentru a putea merge la săli de sport sau a continua să se implice în diverse activităţi sportive.

În acelaşi timp, majoritatea (73%) celor care nu beneficiază de servicii de sport şi recreere ar recomanda superiorilor includerea acestor servicii în pachetul de beneficii şi tot atâţia cred că ar fi mai motivaţi să ajungă la sală dacă abonamentul ar fi plătit în totalitate de angajator sau ar avea posibilitatea să vină împreună cu un partener. Conform studiului eJobs, angajaţii şi-ar dori să primească şi alte beneficii extrasalariale, cele mai căutate dintre acestea sunt: munca de acasă - 70%, teambuilding-uri - 58%, plăţi pentru evenimente speciale din viaţa angajatului (nuntă, botez etc) - 64%, decontarea cheltuielilor cu transportul - 41%, asigurarea de sănătate - 29% şi pensia privată - 21%.

Site-ul eJobs a fost înfiinţat în 1999, iar acum deţine o cotă de 60% din piaţa de recrutare online din România. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, membru Ringier AG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.