Fiecare angajat din România pierde anual echivalentul unei săptămâni de lucru din cauza problemelor cauzate de sistemele şi echipamentele IT, ceea ce înseamnă un cost cu productivitatea de 19 miliarde de euro, reiese dintr-un studiu realizat de producătorului de echipamente de imprimare Epson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epson Europe a realizat mai multe cercetări în 14 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), printre care şi România, care au expus o serie de neajunsuri legate de modul în care IT-ul şi tehnologia de imprimare sunt gestionate şi utilizate în cadrul companiilor în aceste zone.

Pe lângă problemele cu întreţinerea şi întreruperile, se pierde timp suplimentar din cauza modului în care sunt distribuite imprimantele, angajaţii deplasându-se în medie 5,4 metri până la cel mai apropiat echipament, ceea ce sugerează că numeroase companii încă folosesc un model tradiţional de imprimare centralizată. Această distanţă este mare, având în vedere că cei chestionaţi imprimă în medie 38 de documente zilnic.

Potrivit studiului realizat la comanda Epson Europe, cei 2.380 de angajaţi ai birourilor din EMEA imprimă în medie 14 de documente pe zi şi merg pe jos în medie 263 metri zilnic pentru a lua din imprimante documentele pe care le printează. În total, angajaţii parcurg anual o distanţă de 58 kilometri, echivalent cu participarea la 1,3 maratoane.

În România, studiul a fost realizat pe un eşantion de 100 de respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Cel mai mulţi dintre respondenţi sunt angajaţi în sectorul privat, în companii din Bucureşti şi au poziţii de manageri.

Potrivit analizei din România, din suma de 19 miliarde de euro care este pierdută de companii din cauza problemelor cu echipamentele IT, peste jumătate este atribuită imprimantelor, mai exact 9,7 miliarde de euro.

Dar, în timp ce feedback-ul de la cei 100 de angajaţi chestionaţi în cadrul studiului sugerează că aceştia pierd în medie, 10 minute zilnic, rolul imprimantelor continuă să fie esenţial în eficienţa şi productivitatea din birouri, cei chestionaţi susţinând că productivitatea ar scădea în medie cu 28% dacă imprimantele ar fi eliminate.

„Atunci când analizăm economiile de costuri şi beneficiile ecologice dovedite ale tehnologiei cu jet de cerneală, nu este de mirare că aceasta devine o ameninţare serioasă pentru supremaţia tehnologiei cu laser”, a declarat directorul departamentului de vânzări şi marketing din cadrul Epson România şi Bulgaria, Simona Decuseară.

Oficialul Epson susţine că numeroase companii încă pierd aceste oportunităţi, cel mai probabil din cauza flotelor de imprimante vechi sau a lipsei de cunoştinţe privind tehnologia cu jet de cerneală.

„Cercetarea noastră scoate în evidenţă faptul că doar jumătate dintre companii implementează noi sisteme IT, ceea ce sugerează că restul de 50% încă nu apreciază în întregime impactul pe care tehnologiile potrivite îl poate avea asupra performanţelor sau profitului”, a completat Decuseară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.