Producătorul de automobile Stellantis a raportat miercuri o creştere de 12% a veniturilor nete şi o creştere de 37% a profitului net pentru prima jumătate a anului 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, stimulate de livrările mai mari, şi s confirmat estimările pentru 2023, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de vehicule Jeep, Dodge, Peugeot şi de alte mărci a înregistrat în trimestrul doi venituri nete de 98,4 miliarde de euro (108,8 miliarde de dolari) şi un profit net de 10,9 miliarde de euro.

Compania şi-a confirmat estimările pentru 2023 în timp ce şi-a majorat perspectivele de creştere în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de la 5% la 7%.

Compania cu sediul olandez, formată în 2021 din fuziunea grupului italo-american Fiat Chrysler şi a grupului PSA din Franţa, a declarat că livrările consolidate au crescut cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 3,202 milioane de unităţi, ca urmare a relaxării constrângerilor de aprovizionare şi a unei normalizări a nivelurilor stocurilor.

Vânzările globale de vehicule electrice cu baterie (BEV) şi vehicule cu emisii reduse (LEV) au crescut cu 24% şi 28% faţă de anul precedent, până la 169.000 de unităţi, respectiv 315.000 de unităţi.

Stellantis a răscumpărat acţiuni proprii de 700 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2023 şi se aşteaptă să finalizeze programul de răscumpărare anunţat anterior, de 1,5 miliarde de euro, până la sfârşitul anului.

”Performanţa noastră remarcabilă din prima jumătate a acestui an susţine sustenabilitatea noastră pe termen lung şi capacitatea noastră de a atinge ambiţiile îndrăzneţe ale planului nostru Dare Forward 2030”, a spus CEO-ul Carlos Tavares, într-un comunicat.

”Este nevoie de un efort unit şi de o mentalitate deschisă pentru toţi angajaţii noştri pentru a porni în călătoria noastră de transformare fără compromisuri, protejând în acelaşi timp compania de provocările externe”, a mai declarat acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.