Procurorul general al statului New York, Letitia James, a anunţat vineri că a dat în judecată casa de licitaţii Sotheby’s pentru că ar fi fraudat statul cu milioane de dolari prin neplata taxelor pe vânzări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Letitia James acuză Sotheby’s că a aranjat certificate false pentru scutiri de taxe, cunoscute drept certificate de revânzare, pentru un colecţionar de artă care este un client important al firmei, deşi ştia că acel colecţionar nu era eligibil pentru scutirea respectivă.

James a spus că firma colecţionarului de artă, Porsal Equities, a încheiat în noiembrie 2018 un acord cu statul New York, în valoare de 10,75 de milioane de dolari, pentru închiderea unei investigaţii referitoare la frauda fiscală legată de achiziţia a unor obiecte de artă şi a altor bunuri în valoare de peste 50 de milioane de dolari.

Sotheby’s  nu a răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.