Autorităţile de reglementare a siguranţei auto din SUA au declarat sâmbătă că investighează rechemările a 710.000 de SUV-uri Explorer efectuate de Ford Motor, din cauza rapoartelor privind pierderile de putere, pentru a determina dacă soluţia este adecvată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a declarat că producătorul auto nr. 2 din SUA în funcţie de vânzări a efectuat retrageri în aprilie 2022 şi martie pentru SUV-urile Ford Explorer din modelele anilor 2020-2022, pentru a remedia un şurub de montare orizontal al axei spate care se poate fractura şi poate cauza deconectarea arborelui de transmisie.

Soluţia Ford este să adauge o actualizare a software-ului care aplică automat frâna de parcare electronică pentru a împiedica vehiculul să se deplaseze în cazul unei defecţiuni a arborelui de transmisie, a spus agenţia, adăugând că nu există nici un remediu pentru a rezolva problema şurubului de montare orizontal defect al axei spate, care stă la baza acestei probleme de siguranţă şi este cauza defectării vehiculului.

NHTSA a declarat că a primit două plângeri care susţin o pierdere a puterii sau a cuplului de transmisie a roţilor din spate la vehiculele Explorer care au primit soluţia de rechemare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.