Autorităţile de reglementare a siguranţei auto din SUA au deschis o investigaţie pentru a stabili dacă rechemarea de către Tesla a peste 2 milioane de vehicule, anunţată în decembrie, pentru a instala noi măsuri de siguranţă ale sistemului Autopilot este adecvată, în urma unei serii de accidente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că a deschis investigaţia după ce a primit rapoarte despre 20 de accidente care au implicat vehicule care aveau instalate noile actualizări ale software-ului Autopilot, în cadrul rechemării Tesla.

Noua investigaţie se adaugă controlului autorităţilor de reglementare asupra Autopilot, într-un moment în care CEO-ul Elon Musk face eforturi pentru crearea unor vehicule complet autonome. Tesla oferă o lună de probe gratuite pentru sistemul Autopilor şi intenţionează să-şi dezvăluie robotaxiul pe 8 august.

Agenţia a spus că are îngrijorări în urma acelor 20 de accidente, precum şi în urma testelor preliminare ale NHTSA ale vehiculelor actualizate.

Vineri, agenţia şi-a încheiat investigaţia de aproape trei ani privind defecţiunile Autopilot, declarând că a găsit dovezi că ”sistemul slab de implicare a şoferului Tesla nu era adecvat pentru capacităţile permisive de operare ale Autopilot”, ceea ce are ca rezultat ”un decalaj critic de siguranţă”.

NHTSA a dezvăluit vineri că în timpul investigaţiei de siguranţă a Autopilot, lansată în august 2021, a identificat cel puţin 13 accidente Tesla care au provocat cel puţin un deces şi multe altele, implicând răni grave, în care ”folosirea necorespunzătoare a sistemului de către conducătorul auto a jucat aparent un rol”.

NHTSA a enumerat rapoarte privind 54 de răniri grave în accidente în care era folosit pilotul automat posibil prin utilizare abuzivă.

NHTSA a remarcat că rechemarea Tesla din decembrie ”permite unui şofer să inverseze cu uşurinţă” actualizarea software-ului.

Agenţia a spus că Tesla a emis actualizări suplimentare de software pentru a rezolva problemele legate de preocupările sale, dar nu le-a făcut parte din rechemare.

Tesla a anunţat în decembrie cea mai mare rechemare a sa, care acoperă 2,03 milioane de vehicule din SUA - sau aproape toate vehiculele sale de pe drumurile din SUA, pentru a se asigura mai bine că şoferii acordă atenţie atunci când folosesc sistemul său avansat de asistenţă pentru şofer.

Noua investigaţie de rechemare acoperă modelele Y, X, S, 3 şi vehicule Cybertruck din SUA echipate cu Autopilot produse între anii model 2012 şi 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.