Statele Unite au adoptat controale mai stricte pentru exporturile tehnologiilor legate de producţia de semiconductori şi motoare cu turbină cu gaze, despre care consideră că sunt esenţiale pentru securitatea naţională, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tehnologiile emergente şi de bază” acoperite de măsură includ oxidul de galiu şi diamantul, deoarece ”dispozitivele care utilizează aceste materiale au crescut semnificativ potenţialul militar”, a spus Departamentul de Comerţ.

”Avansurile tehnologice care permit tehnologiilor precum semiconductorii şi motoarele să funcţioneze mai rapid, mai eficient, mai mult timp şi în condiţii mai severe pot schimba jocul atât în ​​context comercial, cât şi în cel militar. Când recunoaştem atât riscurile, cât şi beneficiile şi acţionăm în comun cu partenerii noştri internaţionali, ne putem asigura că obiectivele noastre de securitate comune sunt îndeplinite”, a declarat subsecretarul pentru Comerţ pentru Industrie şi Securitate, Alan Estevez.

Cele patru tehnologii se numără printre elementele pe care un număr de 42 de ţări au ajuns la un consens pentru a le controla, lao reuniune din decembrie 2021.

Controalele exporturilor din Statele Unite acoperă o gamă mai largă de tehnologii, inclusiv echipamente suplimentare, software şi tehnologie utilizată pentru a produce semiconductori, faţă de acordul internaţional.

Oxidul de galiu şi diamantul permit semiconductorilor ”să lucreze în condiţii mai severe, cum ar fi tensiuni mai mari sau temperaturi mai ridicate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.