Startupul Neuralink al lui Elon Musk a atras 280 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare condusă de Fondul Fondatorilor al lui Peter Thiel, la câteva luni după ce a obţinut aprobarea pentru primul său studiu clinic pe oameni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania nu a dezvăluit evaluarea la care au fost strânse fondurile.

În iunie, Reuters a relatat că Neuralink a fost evaluată la aproximativ 5 miliarde de dolari după tranzacţii cu acţiuni efectuate în mod privat.

”Suntem extrem de încântaţi de acest următor capitol la Neuralink”, a spus Neuralink într-o postare pe platforma de socializare X, deţinută de Musk, cunoscută anterior ca Twitter.

Angajaţii Neuralink au declarat pentru Reuters, anul trecut, că compania se grăbeşte şi greşeşte operaţiile pe maimuţe, porci şi oi, ducând la un număr prea mare de morţi ale animalelor, deoarece Musk a făcut presiuni asupra personalului pentru a primi aprobarea FDA.

Experimentele pe animale au produs date menite să sprijine cererea companiei pentru studiile pe oameni, au spus sursele.

În luna mai, parlamentarii americani au îndemnat autorităţile de reglementare să investigheze dacă alcătuirea unei comisii care supraveghează testarea pe animale la Neuralink a contribuit la experimente greşite şi grăbite, după ce Reuters a scris despre potenţiale conflicte financiare în comisie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.