Square, companie de plăţi a fondatorului Twitter, Jack Dorsey, cumpără firma Afterpay, pentru 29 de miliarde de dolari, creând un gigant global al plăţilor, prin intermediul celei mai mari achiziţii a sa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Achiziţia, care este şi cea mai mare preluare a unei firme australiene, scoate în evidenţă popularitatea modelului de afaceri al acesteia, care a schimbat creditele de consum prin perceperea unui comision comercianţilor în schimbul oferirii de împrumuturi pe loc, pe care cumpărătorii le rambursează în rate fără dobândă, evitându-se în acest fel verificările necesare pentru acordarea creditelor.

Pandemia a favorizat dezvoltarea acestui sistem de tipul cumpără acum şi plăteşte mai târziu, cumpărătorii blocaţi în case cheltuind online pentru a cumpăra de la haine la telefoane scumpe.

În ultimul an, Afterpay, înregistrată în Melbourne, a atras milioane de utilizatori în Statele Unite, care reprezintă în prezent una dintre pieţele cu dezvoltare rapidă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.