La doar o lună după ce s-a lansat pe piaţa ebook-urilor, Spotify scoate funcţia de vânzare a acestora din cadrul aplicaţiei de iPhone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spotify preferă, din nou, să dezactiveze o funcţie de vânzare a conţinutului decât să plătească comision către Apple şi arată cu degetul, din nou, către producătorul iPhone-ului.

Din aplicaţia Spotify de iPhone au dispărut orice indicii privind cumpărarea cărţilor electronice. Acum este afişat doar un text care spune că nu pot fi cumpărare cărţi din aplicaţie, fără alte explicaţii.

Iniţial, exista un buton în aplicaţie care direcţiona utilizatorii către o pagină a site-ului Spotify, de unde aceştia puteau cumpăra cărţile electronice. După achiziţie, cartea devenea disponibilă în aplicaţie.

În urmă cu doar câteva zile, Spotify se plângea de regulile Apple, despre care spunea că „sugrumă competiţia”. Apple vinde cărţi în format electronic prin aplicaţia Books, preinstalată pe iPhone.

Dacă ar vinde cărţi prin aplicaţia de iPhone, Spotify ar trebui să plătească un comision de 30% către Apple. Asta ar însemna că firma suedeză ar trebui să accepte venituri mai mici sau să scumpească preţul cărţilor.

Regulile Apple prevăd, mai nou, că dezvoltatorii pot include în aplicaţii link-uri către site-uri externe pentru anumite achiziţii. Această prevedere nu este, însă, valabilă şi pentru cărţile electronice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.