Supraveghetorul pieţei de valori din Spania a anunţat joi că a deschis proceduri disciplinare împotriva băncii germane Deutsche Bank, pentru două presupuse ”încălcări foarte grave” ale reglementărilor, în consultanţa oferită clienţilor spanioli cu privire la instrumente financiare bazate pe valute, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deutsche Bank a declarat într-un comunicat că este la curent cu procedurile legate de vânzarea de instrumente derivate valutare în Spania înainte de aprilie 2021.

”Deşi nu putem comenta detaliile problemei, aşa cum am afirmat anterior, banca revizuieşte şi îmbunătăţeşte procesele şi controalele relevante”, a adăugat Deutsche Bank.

Supraveghetorul pieţei, CNMV, a declarat că măsura sa se bazează pe fapte care au fost determinate şi de investigaţiile interne efectuate de Deutsche Bank.

Acesta a adăugat că deschiderea procedurii nu a prejudiciat rezultatul final al acestora.

CNMV a declarat că a identificat încălcarea obligaţiilor de transparenţă şi a obligaţiei de dezvăluire către clienţi şi încălcarea obligaţiei de a acţiona în interesul clienţilor săi în sfera instrumentelor derivate structurate OTC (over-the-counter).

Instituţia a amendat Deutsche Bank cu 3 milioane de euro în martie 2022, pentru aplicarea unor marje semnificativ mai mari la răscumpărarea de către clienţi a obligaţiunilor structurate.

Un purtător de cuvânt al CNMV nu a dat detalii cu privire la potenţiala amendă pe care Deutsche Bank ar putea să o primească în legătură cu procedurile privind instrumentele financiare derivate.

Conform legislaţiei pieţelor spaniole, încălcările foarte grave pot duce la penalităţi de 5 milioane de euro sau de 5 ori profitul brut realizat sau pierderea evitată ca urmare a încălcării, 5% din resursele proprii ale entităţii care încalcă drepturile, 5% din totalul fondurilor, indiferent dacă proprii sau ale terţilor. Amenzile ar putea, de asemenea, să urce la 10% din cifra de afaceri anuală totală a entităţii infractoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.