Un diamant rar în formă de pară, care ar putea atrage oferte de până la 15 milioane de dolari, va putea fi cumpărat la o licitaţie care va avea loc luna viitoare folosind, în premieră, criptomonede, a anunţat luni casa de licitaţii Sotheby's, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sotheby's a spus că ar fi prima dată când un diamant de o asemenea dimensiune va fi oferit pentru cumpărare la licitaţie cu criptomonede. Niciun alt obiect fizic de o valoare atât de mare nu a fost disponibil anterior pentru vânzare în criptomonede, a adăugat casa de licitaţii.

Diamantul impecabil în formă de pară, de 101,38 carate, supranumit The Key 10138, este unul dintre cele zece diamante de peste 100 de carate care au venit vreodată la licitaţie, dintre care doar două au fost în formă de pară. Acesta are o estimare de pre-vânzare între 10 şi 15 milioane de dolari şi va fi vândut pe 9 iulie în Hong Kong.

Bitcoin sau eter, alături de banii tradiţionali, vor fi acceptate ca instrument de plată.

”Acesta este un moment cu adevărat simbolic. Cel mai vechi şi emblematic numitor al valorii poate fi acum achiziţionat, pentru prima dată, folosind cea mai nouă monedă universală a umanităţii ", a declarat într-un comunicat Patti Wong, preşedintele Sotheby's Asia.

Criptomonedele au avut un an volatil, cu creşteri explozive şi căderi majore. În Statele Unite, Comitetul Naţional Republican al Congresului a anunţat săptămâna trecută că va accepta donaţii în criptomonedă.

 Luna aceasta, El Salvador a devenit prima ţară care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată.

Sotheby's a vândut în luna mai o lucrare Banksy pentru 12,9 milioane de dolari, fiind pentru prima oară când o operă de artă fizică a fost vândută de o casă de licitaţii importantă în criptomonede.

Sotheby's a anunţat că anul trecut a înregistrat o cerere puternică de diamante albe, bijuterii şi alte articole de lux, în special din partea tinerilor, inclusiv a celor din Asia.

Numele diamantului incolor - Key 10138 - este destinat să reflecte rolul integral pe care îl ocupă tastele în lumea criptomonedelor. Diamantele în formă de pere sunt printre cele mai căutate.

Diamantul Cullinan 1, de 530 de carate, care face parte din Bijuteriile Coroanei din Marea Britanie, este cel mai faimos exemplu.

Cel mai mare preţ plătit pentru un diamant incolor la licitaţie a fost un oval de 118,28 carate, care a fost vândut cu 30,8 milioane de dolari la casa Sotheby’s din Hong Kong, în 2013, cu un preţ record pe carat de 260.252 dolari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.